Loading...
Ελαιώνες 2017-10-18T09:28:10+00:00

Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Ελαιώνων μας

Ένα από τα πιο σημαντικά μελήματα της Hellenic Fields, κύριος άξονας της φιλοσοφίας μας για παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και ταυτόχρονη προστασία της φύσης, αποτελεί η ελάχιστη δυνατή παρέμβαση στους ελαιώνες μας και η ολοκληρωμένη διαχείρισή τους.

Οι ελαχιστοποιημένες παρεμβάσεις επιβεβαιώνονται με λεπτομερείς καταγραφές των εισροών, σύμφωνα με διεθνώς πιστοποιημένα πρωτόκολλα βιολογικής καλλιέργειας (TUV AUSTRIA HELLAS), και οι οποίες αφορούν εγκεκριμένα σκευάσματα αποκλειστικά φυσικής προέλευσης.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ολοκληρωμένης διαχείρισης, τίποτα δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένο, ενώ τα πολεμοφόδια μας για την πρόληψη προβλημάτων, τη βελτίωση συνθηκών και τον εμπλουτισμό της γης και των καρπών τους είναι τα ίδια τα δώρα της φύσης.

 • Η εταιρία μας προβαίνει σε αναλύσεις εδάφους και φύλλων, προκειμένου να υπολογίζονται οι απαιτήσεις των ελαιώνων σε θρεπτικά στοιχεία και να μη γίνεται αλόγιστη χρήση λιπασμάτων.
 • Χρησιμοποιούμε χωνεμένη κοπριά και θρυμματισμένα ξυλώδη υπολείμματα των κλαδεμάτων, με διάμετρο μικρότερη των 3εκ., για την αζωτούχο λίπανση των ελαιόδεντρων.
 • Τα ξυλώδη υπολείμματα των κλαδεμάτων, με διάμετρο μεγαλύτερη των 3εκ., θρυμματίζονται και συσκευάζονται, ώστε να χρησιμοποιηθούν σαν πρώτη ύλη για κάπνισμα κρεάτων.
 • Τα φύλλα της ελιάς γίνονται κομπόστ και χρησιμοποιούνται για την αύξηση της οργανικής ουσίας και θρεπτικών στοιχείων του εδάφους.
 • Για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στους ελαιώνες και με σκοπό την αντιστάθμιση της μη χρήσης φυτοφάρμακων αλλά και για την παροχή τροφής και καταφυγίου σε ωφέλιμους οργανισμούς, τα χωράφια δε φρεζάρονται, ενώ για τον ίδιο σκοπό φυτεύονται νησίδες βιοποικιλότητας με αρωματικά βότανα και άγρια φυτά της περιοχής.
 • Για την αποφυγή της διάβρωσης και τη βελτίωση της διείσδυσης του νερού (επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και του φαινομένου του θερμοκηπίου που έχει ήδη αρχίσει να επηρεάζει την ελαιοπαραγωγική περιοχή της Μεσογείου) , το έδαφος των ελαιώνων καλύπτεται από ψυχανθή και αγρωστώδη
 • Κυψέλες μελισσών τοποθετούνται σε στρατηγικά σημεία του ελαιώνα με σκοπό τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την επικονίαση των ανθών άρα και την αύξηση του ποσοστού καρπόδεσης των ανθών της ελιάς

Μάνη

Φτωχή σε χώμα και νερό η Λακωνική Μάνη, πλούσια σε ελιόδεντρα, αρωματικούς θάμνους και μέλι. Ένας τόπος μαγικός για πολλούς, Έλληνες και ξένους περιηγητές, που εδώ βρήκαν έναν παράδεισο επί της γης: Βραχώδη, αρωματικό, ποτισμένο από την αλμύρα της πρασινογάλαζης θάλασσας που τον περιβάλλει, μυστηριακό, ελαφρύ σαν το αεράκι που τον χαϊδεύει, ξερό το καλοκαίρι και ήπιο το χειμώνα, άγονο κι όμως «χρυσό» σε όσα αυτοφυή παράγει, όπως τα διάσπαρτα ελαιόδεντρά του.

Οι ελάχιστα καλλιεργήσιμες εκτάσεις της Μάνης, ο προβληματικός εφοδιασμός με νερό, τα αναρίθμητα φαράγγια, τα βραχώδη βουνά, συνθέτουν ένα τοπίο άγριας ομορφιάς σε συνδυασμό με την επικράτηση των διαφορετικών πετρωμάτων που χαρακτηρίζουν τη μορφολογία του εδάφους. Το σκηνικό εμπλουτίζουν οι αναρίθμητοι θάμνοι, τα ξερόφυτα και τα μικρά δέντρα και βορειότερα, οι βελανιδιές και οι καρυδιές, ενώ στα ορεινά απαντά κανείς λαγούς, ασβούς, αλεπούδες και τσακάλια.

Σε αυτή τη γη, η Hellenic Fields αξιώθηκε να παίρνει καρπό Κορωνέικο, πλούσιο σε πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία, αρωματικό, πικάντικο και με ελαφρά πικράδα, βάλσαμο για το σώμα, πρόληψη για καλή ζωή. Συνεργάτιδες μας οι 530 ελιές μας, αγέρωχες και ανέγγιχτες από ανθρώπου χέρι. Η ηλικία τους ποικίλει από 50 ετών έως 100 ετών και σε βρίσκονται υψόμετρο 55μ. και σε πλαγιές λόφων.

Από τη περιοχή της Ανατολικής Μάνης προέρχονται τα εξής προϊόντα μας :

 • Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο “Natural Shield”
 • Η Άγρια Ρίγανη
 • Το Άγριο Φασκόμηλο
 • Το Μέλι Ανθέων

Ολυμπία

Το πιο δοξασμένο ιερό της Αρχαίας Ελλάδας, ο τόπος που γέννησε το ολυμπιακό ιδεώδες, η γη που φιλοξένησε το σώμα και των πνεύμα των αγωνιστών, η Ολυμπία του νομού Ηλείας, φιλοξενεί εδώ και 1.500 χρόνια ελαιόδεντρα, η ποιότητα των οποίων αναγνωρίζεται διεθνώς ως κορυφαία.

Ο τόπος που έγινε γνωστός σε όλο τον πλανήτη για την ιδέα του «ευ αγωνίζεσθαι», ταξιδεύει στον κόσμο και με τα μοναδικά προϊόντα του, πλούσια σε διατροφική αξία, θησαυρούς γεύσης, ευωδιάς και ευζωίας. Η εύφορη γη της Ολυμπίας, γόνιμη και παραγωγική, με μεγάλες πεδινές εκτάσεις, με έδαφος αμμώδες, πηλώδες και λασπώδες, ιδανικά συστατικά για καλλιέργεια, με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά έχει χαρακτηριστεί ως «γη της επαγγελίας του Μοριά».

Στη περιοχή της Αρχαίας Σκιλλουντίας στην Ολυμπία, μετράμε 1990 ελιές, Κορωνέικης ποικιλίας, ηλικίας 3 μέχρι 100 ετών, με αγνό ελαιόλαδο χαμηλής οξύτητας και ισορροπημένης γεύσης. Οι ελαιώνες μας είναι ημιορεινοί και βρίσκονται υψόμετρο 450μ. σε πλαγιές λόφων.

Από τη περιοχή της Αρχαίας Σκιλλουντίας στον Ν. Ηλείας προέρχονται τα εξής προϊόντα μας :

 • Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο “Pure Drop ”
 • Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ‘Βιολογικό”
 • Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο “Ultra Superior»
 • Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο “Αρωματισμένο με Άγρια Ρίγανη”
 • Το Άγριο Θρούμπι

Άνδρος

Η αρχόντισσα των Κυκλάδων διαφέρει σε όλες τις εκφάνσεις της από τα νησιά του νησιωτικού της συμπλέγματος. Τα υπόγεια νερά της, το υψηλό ποσοστό υγρασίας, το μικροκλίμα της περιοχής και οι γεωλογικοί παράγοντες που την χαρακτηρίζουν την έχουν εμπλουτίσει με εξαιρετικά εντυπωσιακή χλωρίδα και πανίδα.

Εντυπωσιακά δάση από χαρουπιές, καστανιές, φουντουκιές, καρυδιές διατηρούνται στους κεντρικούς ορεινούς της όγκους. Θάμνοι εντυπωσιακοί και αείφυλλοι εξαπλώνονται σε μεγάλες εκτάσεις του νησιού, σε υγρές περιοχές με μη ασβεστολιθικά πετρώματα. Στις βραχώδεις εκτάσεις επικρατούν φρύγανα και πουρνάρια χαρακτηρίζοντας τη βλάστηση του νησιού, ενώ σκλήθρα, πλατάνια και πλήθος άλλων υγρόφιλων δεσπόζουν στους 18 καταγεγραμμένους της υγροτόπους.

Στη σπάνια φυσική ομορφιά της Άνδρου, στο πλούσιο, ποικίλο πράσινο σκηνικό της φιλοξενούνται οι 190 ελιές της Hellenic Fields. Ανάμεσα τους ξεπροβάλει υπέροχο, το έντονα αρωματικό μας θυμάρι

Από το νησί της Άνδρου προέρχονται τα εξής προϊόντα μας:

 • Το Άγριο Θυμάρι
 • Το Θυμαρίσιο Μέλι
Logos

Επικοινωνία

Φλέμινγκ 50 Μαρούσι 15123 Αθήνα
Τηλέφωνο: (+30) 210 684 74 51
Email: info@hellenicfields.gr