Ποιοί είμαστε 2017-12-13T10:06:36+00:00

Δύο παιδικοί φίλοι, ενώσαμε τις δυνάμεις μας σε μία επαγγελματική πορεία, έχοντας έναν κοινό στόχο και σκοπό: Με κύριο γνώμονα το σεβασμό στο περιβάλλον και στην αγνότητα της ελληνικής φύσης να δημιουργήσουμε προϊόντα πλούσια σε γεύση, σε άρωμα, σε θρεπτική αξία. Προϊόντα που φτάνουν στο τραπέζι μας και τιμάνε την ελληνική μεσογειακή διατροφή. Προϊόντα κυρίως φτιαγμένα με πάθος και μεράκι από εμάς.

Είμαστε οι ίδιοι ελαιοπαραγωγοί και παραγωγοί των βοτάνων μας, παρέχοντας όλες τις εγγυήσεις για την ανώτερη ποιότητά τους. Εργαζόμαστε με πάθος. Εκπαιδευόμαστε, βρισκόμαστε στα σημεία παραγωγής, συνεργαζόμαστε, μαθαίνουμε στην πράξη, φροντίζουμε τους ελαιώνες μας, τα χωράφια, τους συνεργάτες μας, παράγουμε προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Στεκόμαστε σε όλα τα στάδια παραγωγής, ενεργοί εργάτες και άγρυπνοι ελεγκτές, για να εξασφαλίζουμε κάθε ένας από εμάς την υψηλή ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων και τη διατήρηση της αγνότητας της φύσης που καλλιεργούμε.

Συνεργαζόμαστε με έμπειρους μελισσοκόμους απ’ όλη την Ελλάδα, επιλεγμένους με αυστηρά κριτήρια και με γνώμονα την αστείρευτη αγάπη τους για αγνά ποιοτικά προϊόντα. Οι συνεργάτες μας είναι άνθρωποι που αγαπούν την πατρίδα τους, σέβονται τις παραδόσεις και τους ανθρώπους. Φροντίζουν τη γη τους με μεράκι και είναι περήφανοι για το εξαιρετικής ποιότητας μέλι τους.

Νικόλας Φιλιππίδης

Μεγάλωσα μέσα στη φύση, σ’ ένα ιστορικό χωριό της Αχαΐας, στην Ακράτα. Έφυγα για την Αγγλία όπου σπούδασα Διοίκηση επιχειρήσεων φιλοξενείας και τουρισμού. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εργάστηκα για αρκετά χρόνια στον τομέα διαχείρισης επενδυτικών χαρτοφυλακίων. Ωστόσο, πάντα ένιωθα πως έπρεπε να επιστρέψω εκεί που ήταν η καρδιά μου, οι παιδικές μου αναμνήσεις, στη φύση. Νομίζω πως συνεχώς επεξεργαζόμουν τρόπους για να επιστρέψω στα τοπία της χώρας μου, στην ελληνική γη και ταυτόχρονα να μπορώ να ικανοποιώ τις ανάγκες μου και να επιτυγχάνω την ποιότητα της ζωής που ήθελα για εμένα.

Η αγάπη μου για το νησί της Άνδρου, για την ομορφιά της και την υπεροχή των τοπικών της προϊόντων και μια τυχαία επίσκεψή μου στο χωριό καταγωγής της γυναίκας μου, στη Σκιλλουντία της Ολυμπίας, με οδήγησαν να διαπιστώσω τις προοπτικές και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενασχόληση με τον τόπο. Αποφάσισα να ασχοληθώ με πάθος σε μια δουλειά που θα μ’ έκανε να νιώθω οικεία, κοντά στην ελληνική φύση που κουβαλούσα μέσα μου.

Η επαγγελματική αυτή στροφή συναντήθηκε με την επιθυμία του Γιώργου Μόφορη, του παιδικού, καρδιακού μου φίλου, να ασχοληθεί με την ελληνική γη και των παραγωγή προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, με σεβασμό στη φύση, με την οποία κι εκείνος, όπως κι εγώ, ένιωθε πάντα ένα ιδιαίτερο δέσιμο. Μαζί, δημιουργήσαμε την Hellenic Fields.

Ριχτήκαμε με πάθος σε αυτό που αποφασίσαμε. Εκπαιδευτήκαμε σε όλα τα στάδια της παραγωγής και της εμπορίας ελαιόλαδου από επαγγελματίες καταξιωμένους στο χώρο, γνώστες του αντικειμένου και λάτρεις της ελληνικής φύσης. Ενημερωθήκαμε για όλες τις τεχνικές συγκομιδής του καρπού της ελιάς και αποθήκευσης αλλά και για τη σωστή λειτουργία των ελαιοτριβείων. Συνεργαστήκαμε με αυτούς που γνωρίζαμε πλέον πώς εξυπηρετούσαν τα δικά μας πιστεύω, που ακολουθούσαν τις δικές μας τεχνικές, που συμφωνούσαν με τον τρόπο που εμείς θέλουμε να παράγουμε.

«Η καλύτερη εποχή του χρόνου είναι η περίοδος της συγκομιδής. Τότε που ασχολείσαι μόνο με τα δέντρα, με τα οποία συνεργάζεσαι»

Γιώργος Μόφορης

Η οικογένειά μου ασχολείται με το λάδι για πολλά χρόνια. Θυμάμαι τον εαυτό μου από μικρό να μαζεύω ελιές μαζί με όλη μου την οικογένεια, στο χωριό Κοκκάλα, στη Λακωνική Μάνη. Ο προπάππους μου είχε το ελαιοτριβείο του χωριού. Σπούδασα πολιτικός μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία και στη Σκωτία. Δούλεψα για 10 χρόνια ως Project Manager σε πολλά και σημαντικά κατασκευαστικά έργα. Η οικονομική κρίση και οι δυσκολίες που έφερε στη ζωή όλων μας με βρήκε εδώ, στην Ελλάδα, στον τόπο που αγάπησα και αγαπώ. Στον τόπο που δεν επέλεξα να αφήσω πίσω μου.

Το 2012, μαζί με τον αδελφικό μου φίλο Νικόλα Φιλιππίδη πήραμε την απόφαση να ξεκινήσουμε μία νέα επαγγελματική πορεία μαζί. Δύο χρόνια μετά, δημιουργήθηκε η Hellenic Fields.

Εκπαιδευτήκαμε σε όλο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας, στην καλλιέργεια της ελιάς και των βοτάνων, αφοσιωθήκαμε στην εκπαίδευση του αντικειμένου που αναλάβαμε με σκοπό να γίνουμε ουσιαστικοί γνώστες τόσο των παραδοσιακών πρακτικών καλλιέργειας όσο και όλων των σύγχρονων τεχνικών που χρησιμοποιεί η επιστήμη της οικολογίας και της ελαιοκομίας.

Ο σχεδιασμός της ολοκληρωμένης διαχείρισης των ελαιώνων μας έχει τεράστιο ενδιαφέρον και αποτελεί για εμάς την έμπρακτη επιβεβαίωση της αγάπης μας για τη φύση που μας φιλοξενεί.

Η πρώτη χρονιά μας έδωσε εξαιρετικά αποτελέσματα και μαζί με αυτά, μας όπλισε με θάρρος και μας γέμισε με ενθουσιασμό και περηφάνια. Με το βλέμμα στραμμένο στη βέλτιστη δυνατή απόδοση των προϊόντων μας, συνεχίζουμε να μαθαίνουμε, να εκπαιδευόμαστε, να παράγουμε καλύτερα προϊόντα και να υποστηρίζουμε με πράξεις ότι ο καλύτερος δρόμος για την επιτυχία της εταιρίας μας είναι τα ίδια τα προϊόντα της.

«Οι δυσκολίες διαμόρφωσαν το όραμά μου: Να αναδείξω τα μοναδικά προϊόντα της ελληνικής φύσης. Αισθάνομαι την ανάγκη, πνευματικά και σωματικά, να πράττω με τέτοιον τρόπο ώστε να βρίσκομαι σε αρμονία με τη φύση»

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Φροντίζουμε “ena ena” τους ελαιώνες μας σύμφωνα με τις διαφορετικές ανάγκες τους

Οι ελαιώνες μας ανήκουν σε διαφορετικά σημεία της χώρας, με διαφορετικό υψόμετρο, διαφορετική σύσταση καλλιεργήσιμης γης, διαφορετικό μικροκλίμα –θερμοκρασία, υγρασία, περιόδους ηλιοφάνειας, βροχοπτώσεις –διαφορετικές ανάγκες. Κάθε ελαιώνας μας είναι μοναδικός και η φροντίδα του απαιτεί μοναδική προσέγγιση. Με προσήλωση στις αρχές της προστασίας του περιβάλλοντος και της ελάχιστης δυνατής παρέμβασης, φροντίζουμε τους ελαιώνες μας, έναν προς έναν, προσαρμοζόμενοι στις απαιτήσεις τους, ώστε να αποφεύγουμε τις ασθένειες, τη χορήγηση περιττών λιπασμάτων ή φαρμάκων, την εξοικονόμηση νερού, διαφυλάσσοντας με τις πρακτικές αυτές όχι μόνο τους ελαιώνες μας αλλά και την ισορροπία της φύσης. Ακολουθούμε Ολοκληρωμένη Διαχείριση σε κάθε ελαιώνα μας ώστε να συμβάλλουμε στην αειφορική διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και του τοπίου, παρέχοντας παράλληλα στους καταναλωτές –πελάτες μας υγιεινά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.

Επιλέγουμε “ena ena” τους συνεργάτες μας με αυστηρά κριτήρια

Γνωρίζουμε και επιλέγουμε τους συνεργάτες μας στους ελαιώνες, στο χωράφι, στο ελαιοτριβείο, στην εμφιάλωση, στη συσκευασία, τους μελισσοκόμους μας, τους βοηθούς μας σε όλα τα στάδια παραγωγής, με πολύ αυστηρά κριτήρια. Είναι άνθρωποι που έχουν επιλεγεί τόσο για την ακεραιότητά τους ως επαγγελματίες όσο και για την αστείρευτη αγάπη τους για αγνά ποιοτικά προϊόντα. Διέπονται από τους ίδιους προσωπικούς κώδικες δεοντολογίας. Τιμούν τη δουλειά τους και δένονται με το προϊόν τους. Στεκόμαστε πλάι τους, βρισκόμαστε πάντα μαζί προσφέροντας ο ένας προς τον άλλον βοήθεια, γνώσεις, τεχνογνωσία και εμπειρία. Με τη συνεργασία εξελισσόμαστε και πορευόμαστε στον μακρύ και πολλές φορές επίπονο δρόμο της γεωργικής παραγωγής, με το βλέμμα σε έναν κοινό στόχο: την παραγωγή ανώτερων ποιοτικά προϊόντων για την υγεία των καταναλωτών και την προστασία της φύσης

Επιβλέπουμε “ena ena” τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας

Ένας προς ένα συμμετέχουμε σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας από το αρχικό της στάδιο έως και την τελική παράδοση των προϊόντων προς πώληση. Ως ελαιοπαραγωγοί, είμαστε εκεί, στον ελαιώνα, στο χωράφι, στο βουνό, όπου συμβαίνει και διενεργείται η παραγωγή των προϊόντων μας. Γνωρίζουμε τα δέντρα μας, παρακολουθούμε την ανθοφορία, την καρποφορία, συμμετέχουμε στο μάζεμα, στο ξεδιάλεγμα, στη μεταφορά στο ελαιοτριβείο. Είμαστε παρόντες κατά τη διάρκεια της ελαιοποίησης του λαδιού μας, ελέγχοντας κάθε στάδιο ευλαβικά. Ταυτόχρονα είμαστε αυτοί που αναλαμβάνουμε το ξεδιάλεγμα, την αποξήρανση και τη συσκευασία των βοτάνων μας. Παράλληλα είμαστε παρόντες στη συγκομιδή του μελιού. Μαθαίνουμε, βοηθάμε, συμμετέχουμε, στεκόμαστε δίπλα στον μελισσοκόμο για ,τι χρειαστεί. Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζουμε και μάλιστα σε βάθος, όλα τα στάδια της διαδικασίας παραγωγής των προϊόντων μας και με τη συμμετοχή μας εξασφαλίζουμε την άριστη ποιότητα των προϊόντων μας που φέρουν τον τίτλο ena ena

Επιλέγουμε “ena ena” τα προϊόντα μας ώστε να είναι υψηλής διατροφικής αξίας, ανώτερης ποιότητας και μοναδικής αισθητικής

Τα προϊόντα μας, οι ελιές μας και τα βότανά μας, επιλέγονται από εμάς και συλλέγονται με προσωπική μας εργασία, με το χέρι. Κάθε ένα προϊόν περνά από αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους σε κάθε στάδιο παραγωγικής διαδικασίας και ελέγχεται συνεχώς και από εμάς. Κάθε μία παρτίδα υπόκειται σε εργαστηριακές αναλύσεις και γευστικές δοκιμές από ειδικούς αλλά και από εμάς. Η ασφάλεια και η ποιότητα των προϊόντων μας είναι για όλους εμάς αδιαπραγμάτευτη αρχή και θεμελιώδες στοιχείο της ύπαρξης και της ανάπτυξής μας. Η φροντίδα μας δε σταματά στην παραγωγή του προϊόντος αλλά επεκτείνεται στη συσκευασία ή στην εμφιάλωση, αφού και αυτά αποτελούν μοναδικά στοιχεία της ταυτότητάς μας. Θέλοντας να τονίσουμε τη διαφορετική μας προσέγγιση σε κάθε ένα προϊόν μας και να υπογραμμίσουμε τη μοναδικότητα του περιεχομένου, δημιουργήσαμε κάθε συσκευασία ξεχωριστά όπου κάθε ένα σχέδιο είναι μοναδικό με εξαιρετική αισθητική!

Logos

Επικοινωνία

Φλέμινγκ 50 Μαρούσι 15123 Αθήνα
Τηλέφωνο: (+30) 210 684 74 51
Email: info@hellenicfields.gr