Το Μέλι 2017-12-20T11:08:56+00:00

Η ιστορία του μελιού

Η ιστορία των μελισσών, της συμβολής τους στη δημιουργία του φυτικού βασιλείου και της παραγωγής του μελιού χάνεται στα βάθη της ιστορίας της δημιουργίας της γης. Σπηλαιογραφίες στην Ισπανία 7000 χρόνια π.Χ., επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της μελισσοκομίας, ενώ απολιθώματα μελισσών χρονολογούνται 150 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Οι Έλληνες αντιμετώπιζαν το μέλι ως μία σημαντική τροφή αλλά και σα σπουδαίο θεραπευτικό. Συνταγές με μέλι αναφέρονται σε πλήθος ελληνικών αρχαίων εγγράφων. Στα χρόνια της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας η τέχνη της μελισσοκομίας άνθισε σε όλη την επικράτεια, ενώ με την ίδρυση της χριστιανοσύνης, η παραγωγή μελιού και κερήθρας αυξήθηκαν σημαντικά.

Το μέλι συνέχισε να πρωταγωνιστεί ως γλυκαντικό στην Ευρώπη έως και την αναγέννηση, όταν η άφιξη της ζάχαρης μείωσε την εκτενή του χρήση. Το μέλι θεωρείται φυσικό προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, ενώ εδώ και 5.000 χρόνια κουβαλά σε Ανατολή και Δύση την αδιαμφισβήτητη φήμη τροφής με ευρείες θεραπευτικές ιδιότητες. Αποτελεί φυσική πηγή ενέργειας, που απορροφάται αμέσως από τον ανθρώπινο οργανισμό και διαρκεί επί μακρόν, χρησιμοποιείται ως συμπληρωματικό φάρμακο για την ανακούφιση από τα συμπτώματα του κρυολογήματος και του βήχα, ως ήπιο αντισηπτικό σε πληγές αλλά και θεραπευτικό στις διαταραχές του πεπτικού.

Το Ελληνικό Μέλι

Το μέλι είναι ένα από τα ελληνικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας με μοναδικά χαρακτηριστικά που λαμβάνει μεγάλη αποδοχή και αναγνωσιμότητα διεθνώς λόγω της θαυμάσιας γεύσης και του εξαιρετικού αρώματός του! Οι κλιματολογικές συνθήκες, η ποικιλία της ελληνικής χλωρίδας και ο παραδοσιακός τρόπος της μελισσοκομίας προσφέρουν ένα πυκνόρρευστο μέλι, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά πολύτιμα για την υγεία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ελληνικό μέλι οφείλει το μοναδικό άρωμα και την γεύση του στα αρωματικά και φαρμακευτικά βότανα, από τα οποία αποτελείται το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής γης, που μεταφέρουν τις ιδιότητές τους στο ελληνικό μέλι.

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι ελληνικές ποικιλίες μελιού είναι πλούσιες σε χημικές ενώσεις όπως οι πολυφαινόλες, τα φαινολικά οξέα και τα μονοτερπένια, τα οποία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά.

Το Μέλι Μας

Το μέλι που προμηθευόμαστε από μικρούς Έλληνες παραγωγούς συλλέγεται απ’ ευθείας από την κυψέλη και δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία. Η συλλογή του μελιού δε γίνεται από οργανωμένες και εντατικές καλλιέργειες στις οποίες συνήθως γίνεται χρήση χημικών σκευασμάτων, αλλά από οικοσυστήματα κατά το δυνατόν απρόσβλητα από τον άνθρωπο. Πιστοί στη φιλοσοφία μας, σας προσφέρουμε ένα μέλι εξαιρετικής ποιότητας, αγνό και φυσικό με πλούσια βελούδινη γεύση. Επίσης είναι ένα προϊόν χωρίς αντιβιοτικά, χωρίς προσμείξεις με άλλες ουσίες, το οποίο διατηρεί αναλλοίωτες τις ευεργετικές ιδιότητές του.

Όπως όλα τα προϊόντα μας, έτσι και το μέλι μας ελέγχεται συστηματικά, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, ώστε να φτάνει στα χέρια σας αγνό και φυσικό, όπως στην κυψέλη. Γίνεται επίσης οργανοληπτικός έλεγχος και ελέγχεται η ποιότητα, η προέλευση, η γεύση, το χρώμα, η ρευστότητα και η καθαρότητα του μελιού. 

Επίσης μπορούμε να σας εγγυηθούμε για τη ποιότητά του καθώς είμαστε παρόντες και συμμετέχουμε σε όλες τις φάσεις της παραγωγής, ακόμη και στη συγκομιδή του μελιού, διαδικασία που έχουν αναλάβει ως επικεφαλής πεπειραμένοι μελισσοκόμοι!

Logos

Επικοινωνία

Φλέμινγκ 50 Μαρούσι 15123 Αθήνα
Τηλέφωνο: (+30) 210 684 74 51
Email: info@hellenicfields.gr