Επικοινωνία
Επικοινωνία
Στείλτε μας το μήνυμά σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας

    Details

    Ideal for

    Στην ελληνική κουζίνα, το θυμάρι χρησιμoποιείται ως καρύκευμα στα αγαπημένα μας κεφτεδάκια, γεμιστά, φουρνιστά και κρέατα κατσαρόλας, ψητά ψάρια και διαφόρων ειδών πίτες.

    Medicinal Usage

    Το θυμάρι φημίζεται για την αντιοξειδωτική και αντιβακτηριακή του δράση και χρησιμοποιείται για την ανακούφιση παθήσεων του άνω αναπνευστικού και του λάρυγγα, όπως και του γαστρεντερολογικού.

    Instructions

    Μια μικρή ποσότητα είναι αρκετή για να επιτύχετε σπουδαία γευστικά αποτελέσματα. Τρίψτε τα άνθη και τα φύλλα προτού τα χρησιμοποιήσετε, έτσι ώστε να αναδυθούν όλα τα αρώματα και έλαια.

    Περιγραφή

    Στο εικονικό νησί της Άνδρου, το άγριο θυμάρι ευδοκιμεί στα πετρώδη εδάφη, γύρω από τα ελαιόδεντρά μας. Το συναντά κανείς στην πλήρη ανθοφορία του τέλη Μάη με αρχές Ιούνη, σε ζωηρές αποχρώσεις του μωβ και του ροζ. Τότε είναι που και εμείς το συλλέγουμε με το χέρι, ένα ένα, διασφαλίζοντας την επόμενη σοδειά και την υγεία του οικοσυστήματος, αφού αφήνουμε ένα μέρος του φυτού ανέπαφο. Το αποξηραίνουμε με φυσικές μεθόδους, ώστε να διατηρήσουμε τα έντονα αρώματα και τις ευεργετικές του ιδιότητες στον μέγιστο βαθμό.
    Περιγραφή
    Ιδιότητες

    Επιστημονική Ονομασία

    Thyme Serpyllum

    Τόπος Προέλευσης

    Άνδρος, Κυκλάδες

    Ποιοτικά Χαρακτηριστικά

    100% φυσικό προϊόν, αυτοφυές, πλούσιο σε αρώματα, γεύση, και αιθέρια έλαια, αποξηραμένο με φυσικές μεθόδους, χωρίς ζιζανιοκτόνα, χημικά λιπάσματα, πρόσθετα ή ενισχυτικά.

    Συγκομιδή

    Διαχειρός, 7-10 Ιουνίου 2019

    Θυμάρι

    E-Shop