Επικοινωνία
Επικοινωνία
Στείλτε μας το μήνυμά σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας

    Άνθη Άγριου Θυμαριού

    Details

    Ideal for

    Στην ελληνική κουζίνα, το θυμάρι χρησιμοποιείται ως καρύκευμα στα αγαπημένα μας κεφτεδάκια, γεμιστά, φουρνιστά και κρέατα κατσαρόλας, ψητά ψάρια και διαφόρων ειδών πίτες.

    Medicinal Usage

    Το θυμάρι είναι ένα βασικό συστατικό των βοτανικών αφεψημάτων, γνωστό για την αντιοξειδωτική και αντιβακτηριακή του δράση, που χρησιμοποιείται για την ανακούφιση παθήσεων του άνω αναπνευστικού και του λάρυγγα, όπως και του γαστρεντερολογικού.

    Instructions

    Μια μικρή ποσότητα είναι αρκετή για να επιτύχετε σπουδαία γευστικά αποτελέσματα. Τρίψτε τα άνθη προτού τα χρησιμοποιήσετε, έτσι ώστε να αναδυθούν όλα τα αρώματα και έλαια.

    Βραβεία

    Άνθη Άγριου Θυμαριού

    Περιγραφή

    Στο γραφικό νησί της Άνδρου το άγριο θυμάρι ευδοκιμεί στα πετρώδη εδάφη, γύρω από τα ελαιόδεντρά μας. Το συναντά κανείς στην πλήρη ανθοφορία του τέλη Μάη με αρχές Ιούνη σε ζωηρές αποχρώσεις του μωβ και του ροζ. Τότε είναι λοιπόν που και εμείς το συλλέγουμε με το χέρι, ένα ένα, διασφαλίζοντας την επόμενη σοδειά και την υγεία του οικοσυστήματος, αφήνοντας ένα μέρος του φυτού ανέπαφο. Το αποξηραίνουμε με φυσικές μεθόδους, ώστε να διατηρήσουμε τα έντονα αρώματα και τις ευεργετικές του ιδιότητες στον μέγιστο βαθμό.
    Περιγραφή
    Ιδιότητες
    Βραβεία

    Επιστημονική Ονομασία

    Thymus Capitatus (Άγριο Μεσογειακό Θυμάρι)

    Τόπος Προέλευσης

    Άνδρος, Κυκλάδες

    Ποιοτικά Χαρακτηριστικά

    100% φυσικό προϊόν, αυτοφυές, πλούσιο σε αρώματα, γεύση, και αιθέρια έλαια, αποξηραμένο με φυσικές μεθόδους, χωρίς ζιζανιοκτόνα, χημικά λιπάσματα, πρόσθετα ή ενισχυτικά.

    Συγκομιδή

    Δια χειρός, αρχές Ιουνίου

    Άνθη Άγριου Θυμαριού

    E-Shop